Gardrób szekrények gyártása

Gardrób,

nappali-02

A gardrób lényege a szelektálás!

Mindegy, hogy lakásnyi méretű gardróbbal lep meg a párunk, mint Carry Bradshowt MR. Big a Szex és New York-ban, vagy csupán egy kisebb hellyel, ahol rendszerezhetjük ruháinkat és csecsebecséinket, a gardrób lényege a jól átgondolt rendszerezés és szelektálás.
Ezért is ajánlom lehetőség szerint minden esetben az egyedi gardrób tervezését és gyártását.
Ahány ház annyi szokás, annyi pár cipő, télikabát, vagy fehérnemű, ingek és blúzok, esetleg ágynemű vagy kiegészítő textília, aminek helyet kell kapnia egyedi gardróbunkban.
Fontos, hogy ruhatárunknak megfelelően legyenek kialakítva az akasztós vagy polcos esetleg cipőtárolós elemek, hogy a ritkábban használt holmik, az említett ágyneműk és törölközők elkülöníthetők legyenek.
A  tároláson kívül,  fontos szempont, hogy gardróbunk kivitele  illeszkedjen lakásunk stílusához, színében és fa anyagában, esetleg legyen ajtaján egy óriási tükör, amiben méregethetjük magunkat.
Bármi is legyen az elképzelése, mi megvalósítjuk, legyen szó akár egy szobáról, melyben tároló elemeket, akasztókat kell gyártanunk, vagy egy gondosan megtervezett és legyártott gardróbszekrényről, állunk rendelkezésére  és valóra váltjuk minden nő álmát.

Okos tárolás a gardróbban:

nappali-01

A ruhásszekrény legyen a ruháké! Ne tárolj benne CD-ket, könyveket, egykori jegyzeteket, dugicsokit, egyéb nyalánkságokról nem is beszélve, még a helykihasználás céljából se!
A pólókat, topokat és pulóvereket a legjobb összehajtogatva a polcokon tárolni. Nem biztos, hogy egyszeri felvétel után is a szennyeskosárban kötnek ki. Ilyenkor kifordítva hajtogasd össze, és tedd vissza az adott darabot a szekrényedbe, mert így tudni fogod, melyiket viselted már, és melyik patyolattiszta.
A kötött pulcsikat soha ne gyömöszöld fiókba, mert a szálak megtörnek és megcsúnyulnak. Inkább összehajtogatva tedd őket egy polcra. Mindig a legnagyobb méretű darab kerüljön alulra, és soha ne halmozz egymásra ötnél többet!
Kötött holmikat vagy dzsörzéruhát ne akaszd fel, mert megnyúlik. Ehelyett hajtogasd össze, és tedd olyan helyre őket, ahol nem préselődhetnek nagyon egymáson.
A ruhákat a saját akasztójuknál való fellógatás helyett tedd inkább vállfára!

A világos holmikat érdemes műanyag védőhuzattal betakarni, mert az anyaguk megsárgulhat vagy porosodhat.
A nadrágokat a vasalási él mentén összehajtva akaszd fel. Hogy a hajtás helyén ne maradjon gyűrődés, fektess egy darab kartont a vállfa keresztlécére!

A cipőket úgy tárold, hogy ne érintkezzenek a ruhákkal. Érdemes kisámfázni és újságpapírral kitömni őket, mert így sokszorosára növelheted az élettartamukat.

Vékony drót vagy műanyag vállfa helyett szerezz be fából vagy strapabíró műanyagból készült változatot! Ha ez szivaccsal burkolt, az még szebben megtartja a ruháidat.
A vállfa végére rögzíthetsz gumiszalagot is, amely megakadályozza, hogy a ruhák lecsússzanak róla.

A kiegészítők tárolása a gardróbban:

Beszerezzük neked igényeid szerint, a legjobb, formatervezett ékszertartókat, amelyek nemcsak a karkötők, nyakláncok és egyéb csecsebecsék tárolására ideálisak, de a gardróbodat vagy a hálószobádat is feldobják.
A jobb átláthatóság kedvéért a cipőidet fajtájuk (balerina, tűsarkú, sportcipő, csizma) vagy színük szerint csoportosítsd!

A táskákat helyezd állítva az erre kiszemelt polcra, vagy az akasztójuknál fogva lógasd fel őket. A legjobb, ha illatanyag mentes papírtörlővel, papír zsebkendővel vagy selyempapírral kitömöd őket. Az exkluzívabb darabokat a legjobb elszeparálva, például bélelt cipős dobozban tárolni.

Gardróbunk anyaga:

Gardróbunk szintén készülhet tömör fából vagy MDF-ből esetleg bambuszból vagy más egzotikus anyagból, a lehetőségeknek csak képzeletünk és igényeink szabnak határt, esetleg férjünk pénztárcája!
Szintén nagy divat az üveg és tolóajtó, tükrökkel vagy króm kiegészítőkkel díszített bútor.