Irodabútor készítése egyedi méretben olcsón

Irodabútorok készítése egyedi méretek alapján is, olcsón

 

max-office-1 max-office-2 max-office-3Vállaljuk irodabútor készítését olcsón, de kérésre egyedi méretű, drágább, luxus irodabútorok gyártását is.
Az iroda bútor trendekben egyra nagyobb szerepet kap az üveg és a fém, króm kiegészítők.
Leggyakrabban íróasztalokhoz, tárgyaló asztalokhoz, recepciók kialakításakor alkalmazzák.
Figyelnünk kell, hogy teherbíró ütés és karcálló üveglapot válasszunk.

Az irodabútorok területén cégünk igyekszik minden kategóriában helyt állni, legyen szó operatív dolgozói bútorokról, egyedi vezetői irodabútorokról, recepcióról vagy tárgyalóról.

A közkedvelt laminált, igényes furnéros vagy exklúzív fabútorokon át igyekszünk minden igénynek megfelelni. A modern irodabútoroktól a klasszikus irodabútorokig kínálunk megoldásokat .

A szakirodalom szerint az első irodáknak a szerzetesi cellák tekinthetők, mely később a pénzpiaci fejlődés hatására a 12.-13. századra átalakultak amikor is asztalokat kellett biztosítani a banki számoló embereknek és polcokat az egyre sokasodó íratoknak. Ekkor jelenlt meg az első dőlt lapos íróasztal, amely jóval kényelmesebb volt az egyszerű fekvő helyzetű deszkánál.

irodabutorok-01

A gazdagodó bankárok és kereskedők gazdagságukat már irodájukban is láttatni kívántak, így vált az iroda és az irodabútor reprezentációs eszközzé. Természetesen ez az irodabútorok kivitelét is megváltoztatta, a célszerűség és a funkcionalitás mellett az esztétikum is egyre nagyobb szerepet kapott. Több új bútorfajta is megjelent az íróasztalok és székek általánossá váltak és megjelentek az első fiókos szekrények, melyek nagyban megkönnyítették az iratok rendszerezését.

A 19. század második felére a gyárak és közigazgatási hivatalok sokasodásával, az irodai munka teljes mértékben ülő munka lett, így az irodabútorokat is próbálták ennek megfelelően kialakítani, mindent elérhetővé tenni anélkül, hogy a székről föl kellene állni.

Az iroda jelentőssége mind a mai napig nő, a vállalatok igyekeznek irodáikat az ergónómia törvényszerűségeinek megfelelően kialakítani, sok esetben biomechanikusok sőt munkapszichológusok is részt vesznek a tökéletes irodabútor tervezésében. Emellett ügyelnek arra, hogy továbbra is státusz szimbólum legyen.

Irodabútor készítése olcsón vagy drágábban:

Az irodabútorok 3 leggyakoribb alapanyaga a laminált bútorlap, fúrnérozott bútorlap és a tömör fa,ezen kívül készülhet fóliázott bútorlapból, vagy rétegelt fa bútorlapból.
Ezeket használhatjuk egymással kombinálva is.

Irodabútor készítése olcsón, laminált bútorlapból:

Laminált bútorlap a legegyszerűbb és egyben a legköltségkímélőbb bútorlap fajta, amely általában faforgácslap és 19, illetve 18 mm vastagságú, nagy faerezet utánzatú és nagy színválasztékban kapható műanyag borítású lap, amelynek széleit rávasalással élfóliázzák! Általában ez a fólia szokta leghamarabb elengedni magát a ragasztás minősége, illetve az igénybevétel milyenségétől függően! Ezért sok asztalos most már az él beültetéses, vagy az erősebb és vastagabb, esetleg valamilyen profillal is rendelkező él lezárást alkalmazza. Ezek lehetnek fából vagy műanyagból! Ebből a bútorlapfajtából készülnek el a szekrények korpuszai, vagyis a szekrények testei! Ugyanebből az anyagból lehet ajtólapokat is készíteni, ezt általában a legalacsonyabb árfekvésű irodabútorok készítésénél használják.

Irodabútor készítése olcsón, fóliázott bútorlapból:

irodabutorok-03

Fóliázott bútorlap: erősebb és változatosabb megjelenést biztosító lap, amely sokszor már alig különböztethető meg a furnéros bútorlaptól! Ennek a lapnak a hordozó anyagába különböző mintákat, úgynevezett marásokat is lehet tenni – így megjelenésében már változatosabb – és erre dolgozzák rá a fóliát. Ez a fólia lehet fa utánzatú (erezet mintázatos), de lehet egyszínű homogén is, ezen belül is lehet magas fényű (bár ezek nehezen tisztán tarthatóak). Ezek a bútor lapfajták már elég strapabíróak, és az él lezárásuk is jól megoldott, hiszen a lapok szélére is ez a fólia van rádolgozva egyben az egész lapon.

Irodabútor készítése drágábban, fúrnérozott bútorlapból:

Színfurnérozott bútorlap: magasabb árfekvésű bútorokat eredményez. Bármely fafajtából alkalmazható. Itt a fát válogatva (hogy az erezet folytatólagos legyen) vékony pár mm-es szeletekre darabolják és préselik össze és ezt dolgozzák rá egy “hordozó” anyagra, pl. faforgácslapra, vagy rétegelt lemezre. Végül a furnérozás kap egy felületkezelést, ami lehet lenolaj, lakkozás, vagy színre pácolás és lakkozás. Utóbbi eredményezheti, hogy egy olcsóbb fafajta, pl. fenyőfa kapjon egy cseresznyeszín pácolást és a bútornak kitett hatások megóvása érdekében egy lakkozást, ami jó esetben két, háromszori lakkozást is jelent. A színfurnérozott ajtólapokkal ellátott bútorok korpuszai is lehetnek sima laminált lapból, lehetőleg színazonosból (az ajtólapokkal egyszínű), azonban magasabb igények esetén lehet a szekrény testeit és belső polcait szintén furnérozottra kérni. De egyre mindenképpen ügyeljünk, ha a belső rész laminált lap, a látható oldalak és a nyitott részek polcait színfurnérozottra kérjük, mert ez a bútor már azt igényli, hogy összességében tényleg egy szép minőséget kapjunk!

Irodabútor készítése drágábban, rétegelt bútorlapból:

Rétegelt bútorlap: a fát kb. fél cm vastagságra vágják fel és erezetük válogatása nélkül egymáshoz ragasztják a lapok furnérirányai szerint egymáshoz képest merőleges irányba, hogy ezzel egy teljesen biztos vetemedésmentes bútorlapot hozzanak létre. Bútorkészítésnél ezt is furnérral látják el, felületkezelése ugyanaz, mint az előző! Ez általában az erős és nagyon tartós bútorlap elérése érdekében jó és költségkímélő – ha fából készült bútort szeretnénk lakásunkban -, hiszen lehet, hogy a hordozóanyag fenyőből van (a rétegelt bútorlap) és a furnér esetleg egy magasabb árfekvésű, pl. dió furnér.

Irodabútor készítése drágábban, tömör fa felhasználásával:

A tömör fa: korpuszos bútor esetében kevés asztalos vállalja, hogy tömör fából készítsen bútort, mert a nem kielégítően kiszárított fa vetemedhet, megrepedhet és ez a későbbiek folyamán már nem javítható! A bútorok ajtólapjainak keretei, (ami kaphat pl. egy rétegelt lemez betétet, vagy a most divatos különböző mintákkal kimart ún. perforált lemezt, melyeket fémből is kapni, ezeket lehet radiátor takarásánál alkalmazni, illetve a fantázia szab csak határt, hiszen vannak különböző fonott betétek is, ezt rálehet ragasztani egy HDF lemezre, vagy lehet erre ragasztani tapétát is), az ágykeretek, székek, asztallábak azonban általában ebből készülnek, bár ágykeretek esetében lehet, hogy inkább rétegelt lemezt alkalmaznak. A fafajták minőségére is tulajdonságaira is oda kell figyelnünk, hiszen vannak puha, félkemény és úgynevezett kemény fafajták! Puhafa pl. a borovi fenyő, félkemény pl. a bükk és kemény fafajtának számít a tölgy, a cseresznye, vagy a dió. Világosabb fafajtákat lehet sötétebb színű pácokkal ellátni, sötétebbek színein is lehet javítani, de nyilván világosítani csak festéssel lehetséges! Mindenesetre érdemes többféle anyagból kérni az árat, hogy legyen összehasonlítási alap. Például egy konyhabútor esetében kérjünk fóliázottra és kérjünk egy fakeretes, furnérozott betétesre is árat, és ezen belül is lehet egy puhafából és egy keményfából is!

Az olcsó és drágább irodabútorok készítésén kívül vállaljuk iskolai berendezések, kollégiumi bútorok, recepciók, vevőszolgálati pultok és számtalan más egyedi igény szerinti bútor kivitelezését.